Kumquat in sirop

Cunoasteti kumquatul? Daca nu, va fac rapid cunostinta cu aceste mici "portocale japoneze": Aceste fructe sunt adevarate bogatii ale naturii: contin vitamina A, C, E precum si flavonoizi ( substante care dau culoare fructului ).

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie
Kumquat in sirop

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -250 gr. kumquat
  • -200 ml apa
  • -250 gr. zahar
  • -1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Cunoasteti kumquatul? Daca nu, va fac rapid cunostinta cu aceste mici "portocale japoneze":
Aceste fructe sunt adevarate bogatii ale naturii: contin vitamina A, C, E precum si flavonoizi ( substante care dau culoare fructului ).
Este important de retinut ca aceste substante ( flavonoizii ) sunt antioxidante, iar pielita fructului este foarte sanatoasa si bogata in uleiuri benefice organismului ( previn cancerul, diabetul si alte infectii ). De asemenea, aceste fructe amelioreaza durerile de gat si contin substante minerale foarte importante organismului precum fier, calciu, seleniu, magneziu, zinc sau potasiu, ultimul avand un rol important in stabilizarea tensiunii arteriale. Un alt beneficiu pe care il aduce fructul de kumquat este nivelul redus al caloriilor.
Si acum, dupa ce prezentarile au fost facute, sa va spun si ce am facut cu ele! Am avut aprox. 1 kg de kumquat: o parte le-am mancat asa, simple (se consuma cu tot cu coaja si sunt foarte aromate), cateva le-am pus intr-un shake...iar pe restul (adica 250 gr.) m-am hotarat sa le conserv intr-un sirop, cu gandul sa le folosesc la niste clatite....dar le-am mancat atat de repede ca n-am mai apucat sa fac nicio clatita.

Am pus la fiert apa cu zaharul, iar intre timp am taiat fructele de kumquat in rondele (arata foarte dragute...parca sunt potrivite pt. piticii Albei-ca-Zapada) si le-am pus deoparte. Am fiert siropul pana s-a legat apoi am adaugat zeama de lamaie si rondelele de fructe pregatite in prealabil. Le-am dat in 2-3 clocote, dupa care am stins focul si am turnat totul intr-un borcanel spalat bine si sterilizat. Dupa ce s-a racit, l-am pus in frigider....dar n-a mai ajuns sa vada dimineata:))
Enjoy!

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!