Conserve de iarna

Reteta Gogosari in sos

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 30m 
klementina postat de
Postat pe: 17-09-2017
Adaugă în cartea de bucate
O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se mananca repede, repede...

ingrediente

10 portii

   5 kg gogosar
   800 g pasta tomate
   500 g zahar
   500 ml ulei
   500 ml otet
   5 linguri sare grunjoasa
   piper boabe
   frunze de dafin
   boabe de mustar

mod de preparare

Mai intai spalam si taiem gogosarul in bucati potrivite. Asezam tuciul pe foc si punem toate ingredientele si lasam sa dea intr-un clocot. Apoi punem gogosar cat sa fie acoperiti si ii lasam sa dea in 2 clocote si apoi ii scoatem cu un spumar.

Procedam la fel pana terminam gogosarul. Borcanele spalate si uscate le umplem cu gogosar care a stat un pic sa se raceasca. Umplem borcanele si apoi turnam sosul peste ei, avand grija sa scoatem aerul din borcane si frunzele de dafin, sa nu se amarasca. Capacim bine borcanele si la bagam la cuptor, cuptor ce a fost incins bine, lasam sa se raceasca si apoi le depozitam in camara sau beci.

Incearca si Salata gustoasa de popinci
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.