Este o reteta experimentata de mine si foarte apreciata de prietenii mei. Am indulcit cu curmale si are gustul acrisor de la mere si rosii, deoarece am vrut sa evit zaharul si otetul.
Se caleste ceapa solzi, cand e jumatate calita se adauga (optional un pahar de vin alb, dulce), se adauga telina, se mai caleste 10 minute, dupa care se adauga merele, morcovii, ardei si curmalele. Se mai calesc 20 min si se adauga sosul de rosii ( eu am dat rosiile prin blender, spsul l-am fiert separat pana s-a ingrosat putin). Se fierbe toata compozitia pana scade bine si e destul de consistent ca textura. Se condimenteaza dupa gust. Se pune fierbinte in borcane si se baga la plapuma cu capacul in jos, pentru 3zile. Se scoate, se eticheteaza si se asaza frumos la beci. Se serveste foarte bine cu paine prajita, pizza, paste sau dupa preferinte.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiEste absolut delicioasa si foarte usor de facut !:) M-am inspirat de la Ruxy !
Prajitura RudyIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii