Conserve de iarna

Reteta Vegeta de casa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
cartederetete.ro postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Drob de post/vegetarian"
 
>
Vegeta de casa este foarte buna la orice fel de mancare. In plus fata de vegeta pe care o cumparati din magazin sunteti sigur ca e ceva natural.

ingrediente

   dovlecei
   morcovi
   ardei verzi
   ardei kapia
   coji de rosii
   fasole verde
   patrunjel
   leustean

mod de preparare

Vegeta de casa este foarte buna la orice fel de mancare. In plus fata de vegeta pe care o cumparati din magazin sunteti sigur ca e ceva natural.




Se taie toate legumele spalate si uscate in fasii subtiri. Am folosit un curatator de legume pentru feliat morcovii si dovleceii si am folosit si coaja, am lasat si tulpinile la patrunjel si leustean.
Se tin la soare cateva zile pana s-au uscat bine. Uneori se usuca intr-o zi,uneori mai dureaza. Am folosit o tava mai veche din metal. Daca noptile sunt prea racoroase se aduce inauntru.
Dupa ce s-au uscat se dau prin robot si se maruntesc.
Se pot usca si in cuptor, la foc foarte mic si cu usa intredeschisa.Dureaza cateva ore.


Vegeta de casa se foloseste in supe si ciorbe, pilafuri si pentru a condimenta mancarea.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

Incearca si Ghiveci de fasole
Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta de casa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.