Se spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).
Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine. Daca nu aveti, nu va descurajati, le puteti pregati astfel:
Se intind legumele maruntite pe o tava si se dau la cuptor la foc foarte mic.
Verificati-le des si amestecati in ele.
Cand exista riscul sa se rumeneasca, inchideti cuptorul, lasand amestecul inauntru si dupa ce se raceste cuptorul, il porniti din nou.
Eu le-am uscat in mai multe etape, ceea ce a durat cam 2 zile.
Daca aveti curte, puteti lasa amestecul cu legume sa se usuce natural, la soare.
Daca vi se pare mare efortul, veti constata totusi ca merita. Gustul e cu totul altfel!
Poate vi se par mari cantitatile, dar veti observa ca, dupa uscare, se va reduce mult volumul legumelor, astfel ca veti obtine un borcan (de 400 g) cu vegeta.
Timp: 20 min pregatirea legumelor + 48 ore timp de uscare
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/vegeta-de-casa.html
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe