Zacusca

Reteta Zacusca cu gogosari (pentru iarna)

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 3h 
dyadya postat de
Postat pe: 17-09-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Reteta video: Zacusca de vinete"
 
Potrivita pentru iarna

ingrediente

8 portii

   5 kg vinete
   3 kg gogosari
   2 kg ceapa
   750 ml ulei
   sare dupa gust

mod de preparare

Gogosarii si ceapa se curata si se spala in apa rece. Se toaca apoi marunt. Vinetele (spalate in prealabil) se coc uniform, pe tava de aragaz. Se curata de coaja si se aseaza intr-o sita pentru a se scurge de sucul continut, dupa care se toaca foarte bine. Intr-o cratita mare (am avut una de aluminiu) se caleste ceapa in cei 750 ml de ulei. Cand devine translucida aduagam gogosarii tocati, ii fierbem la un loc cu ceapa cam 15-20 de minute, dupa care adaugam si vinetele. Saram dupa gust si fierbem zacusca pana scade sucul format. O punem apoi, fierbinte, in borcane bine spalate. Le strangem capacele si le asezam in cuptorul incins pentru 30 de minute aproximativ. Se depoziteaza intr-un loc racoros, umbrit.
Incearca si Zacusca de vinete cu ardei
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu gogosari (pentru iarna)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Zacusca

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
zacusca de gogosari
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.