Pandispan cu caise

Pandispan cu caise este o reteta delicioasa de vara. Pentru aceasta reteta de prajitura cu caise aveti nevoie de circa 20 de caise. Se prepara foarte usor, iar pandispanul este apreciat.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu caise

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 5 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 20 caise
  • 20 g unt
  • 70 g biscuiti simpli

Mod de preparare

Pandispan cu caise este o reteta delicioasa de vara. Tava, eu am folosit una dreptunghiulara se unge cu unt si se captuseste cu biscuitii macinati.

Puneti apoi in tava caisele taiate in doua, cu miezul in sus. In fiecare se pune un pic de unt si daca va place mai dulce si un pic de zahar.

Odata facut acest aranjament se pune peste aluatul obtinut din oua, zahar, ulei, faina si praf de copt.

Pentru acest blat se bat bine intai ouale cu zahar, uleiul se adauga putin cate putin si la urma apoi, tot treptat, se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Tava cu pandispan cu caise se pune in cuptor circa 20 de minte. Scoateti dupa ce ati facut testul cu scobitoarea. Cand s-a racit prajitura o raturnti pe un platou si o taiati sub forma de romburi. Aceasta reteta de prajitura se mai poate face cu mere: 6 mere mari le dam pe razatoare , le asezam peste biscuiti; deasupra lor presaram zahar si scortisoara, apoi blatul si dam la cuptor.


Pandispanul cu caise se serveste ca si desert, eventual pudrat cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide