O prajitura usoara, racoroasa si aromata cu menta in combinatie cu spuma fina de capsuni.
Pentru inceput facem siropul: amestecam apa rece plata cu siropul preferat. Trecem fiecare piscot, scurt, doar o secunda, prin sirop. Asezam piscoturile pe fundul unei tavi cu inel detasabil.
Pentru crema cu menta: mixam smantana pentru frisca impreuna cu pliculetele de green sugar pana capata consistenta. Adaugam treptat mascarponele si mixam dupa fiecare lingura adaugata pana la incorporarea completa. Adaugam iaurtul mixand la viteza medie pana se incorporeaza si acesta. Punem la hidratat gelatina in putina apa rece, apoi o dizolvam la flacara foarte mica, amestecand mereu pana la dizolvarea completa. Lasam sa se raceasca si o adaugam la crema mixand usor in compozitie. La final adaugam esenta de menta, dupa gust, eu nu am pus mai mult de 2 linguri. Turnati crema peste piscoturi si dati tava la frigider pentru 2-3 ore, pana se intareste complet.
Pentru spuma de capsuni: se curata capsunile si se pun la fiert cu 2-3 linguri apa intr-un vas cu fund dublu cu capac. Se lasa sa fiarba la foc foarte mic 10 minute. Atentie sa nu faca spuma si sa dea in foc! Se pasireaza capsunile cu blenderul vertical sau la robotul de bucatarie. Piureul rezultat se strecoara printr-o sita pentru a inlatura semintele.In piureul strecurat adaugam semintele de la o pastaie de vanilie. Se hidrateaza gelatina in putina apa rece, apoi se pune peste piureul de fructe strecurat. Piureul fiind cald spre fierbinte nu mai este necesar sa dizolvam gelatina pe flacara. Amestecam pana gelatina se dizolva si lasam sa se raceasca. Mixam albusurile cu un praf mic de sare, adaugam pliculetele cu green sugar si mixam pana albusurile capata consistenta si se tin de paletele mixerului. Adaugam piureul de capsuni, mixam usor si adaugam spuma peste crema cu menta. Dam tava la frigider pentru alte 2-3 ore, eu am lasat-o peste noapte, apoi portionam si servim.
Sa va fie de folos!!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineO reteta usoara pentru mic dejun: batoane sau cookies cu capsuni si afine proaspete, facute cu fulgi de ovaz si indulcite cu...
Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan barsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii