Perfecta pentru zilele de vara si nu numai. Este racoroasa, delicioasa, se face foarte usor si nici nu va trebuie prea multe ingrediente.
Scoatem piersicile din compot (pastram 2-3 jumatati deoparte pentru a orna prajitura) si le pasam. Peste ele adaugam iaurtul si zaharul pudra si amestecam pana la omogenizare. Punem zahar atat cat ne place de dulce. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece. O lasam la hidratat aprox. 10 minute. Intr-un ibric punem cateva linguri de compot si punem ibricul pe foc mic pana cand compotul se incalzeste. Dam deoparte si adaugam gelatina, apoi amestecam pana cand aceasta se dizolva complet. Lasam cateva minute la racit, apoi o amestecam cu crema de iaurt si piersici. Tapetam o tava de chec (tava mea este de 32x10) cu folie alimentara. In compotul ramas vom inmuia biscuitii. Turnam in tava 1/2 din cantitatea de crema, acoperim cu 2 straturi de biscuiti inmuiati in compot, continuam cu restul de crema si inca 2 straturi de biscuiti inmuiati in compot. Dam tava la frigider pentru 2-3 ore, apoi rasturnam prajitura pe un platou si o ornam cu felii de piersici. Pentru a grabi procesul de racire, eu am dat tava la congelator pentru 30 de minute, apoi inca 1 ora la frigider. Se pastreaza la frigider.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii