Cea mai buna prajitura.
Faina se amesteca cu untura(margarina) apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins.Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi.Intr-o tava dreptunghiulara mare unsa cu putin ulei si tapetata cu faina se pune prima foaie apoi umpluturile(jumi juma ) apoi a doua foaie.Daca mai ramane coca faci grilaj deasupra si apoi se intinde un ou batut bine deasupra sau miere(dupa preferinta).
Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu patina margarina(1 lingura ) si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat si zaharul. Intr-un castron mixam branza cu zaharul si zaharul vanilat apoi adaugam ouale si lamaia(coaja si zeama) si la urma stafidele si grisul. Prajitura astfel obtinuta se coace la foc potrivit timp de 35-40 minute .Cand e gata coapta o lasi la racit si o pudrezi cu zahar pudra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii