Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Se potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice

Portii
9
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de frisca

Ingrediente

  • Aproximativ 14 bucati fursecuri ”Limbi de pisica”
  • 100 gr biscuiti digestivi
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri lichior Amaretto sau esenta de migdale
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 1 cutiuta branzica pufoasa cu smantana de la Delaco
  • 3 linguri zahar brut+3 linguri zahar pudra
  • 500 gr cirese
  • 100 ml apa rece
  • 8 buc marshmallow
  • 1+1/2 lingura gelatina granule
  • Pentru décor:
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • Cirese proaspete+cirese confiate
  • Bombonele de ciocolata
  • aschii de ciocolata
  • tigarete de ciocolata

Mod de preparare

Se foloseste o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Pe fundul tavii se pun fursecurile limbi de pisica.

Se maruntesc biscuitii digestivi, se adauga untul topit si lichiorul Amaretto. Se amesteca compozitia si se toarna peste fursecuri. Limbile de pisica sunt niste fursecuri subtiri, motiv pentru care am dorit sa imbogatesc putin stratul cu biscuiti.

Ciresele (fara samburi) se amesteca cu zaharul brut si se lasa deoparte pana incepe sa se inmoaie si sa-si lase sucul, aproximativ 30 minute.

Se pun ciresele cu zaharul pe foc, se adauga 50-100 ml apa, se lasa sa fiarba maxim 5 minute. Se adauga bucatile de marshmallow taiate in sferturi si se amesteca.

Gelatina se pune la hidratat impreuna cu 100 ml apa rece, apoi se adauga la compozitia calda de cirese. Se amesteca pana gelatina s-a dizolvat, se lasa sa se raceasca complet si incepe sa se inchege.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana capata consistenta. Se adauga branzica cu smantana si se mai mixeaza pana ingredientele sunt incorporate complet.

In tava de chec peste biscuiti se pune frisca mixata cu branzica. Se introduc cateva cirese coapte in frisca, restul de piscoturi se inmoaie in sosul de la cirese, se pun peste frisca si se apasa usor cu degetul. Deasupra se pune amestecul de cirese racit si usor inghegat. Se aduna marginile foliei alimentare, se da la frigider pentru 3-4 ore. Dupa ce compozitia s-a intarit,se scoate cu o miscare ferma din tava. Se inlatura folia alimentara.

Se topeste pe baie de aburi cicolata neagra impreuna cu laptele. Se decoreaza prajitura cu ciocolata topita, se folosesc pentru décor aschii de ciocolata alba si neagra, cirese proaspete si cirese confiate, tigarete din ciocolata, bombonele…

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Gomboti XL cu prune
Bucataras.RO

Gomboti XL cu prune

Ancuta m-a corupt sa fac si eu gomboti. :))) Este prima data cand am facut si cum nu am citit reteta pana la capat, sa zicem...

Gomboti XL cu prune
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola