Prajitura cu prune rasturnata este un delicios desert de toamna. Nu va trebui sa iti faci griji cum sa o pastrezi, pentru ca nu va ramane mult timp in tava.
Forma pentru copt se "imbraca" de jur imprejur cu hartie de aluminiu. Forma rezultata se adauga in interiorul formei pentru copt. Se unge bine cu unt sau margarina.
Prunele se spala, se usuca, se scot simburii si se taie in felii. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade. Untul (margarina) se amesteca spumos impreuna cu zaharul vanilat. Punctele alea negre sint la mine vanilie din baton. Se aduga treptat ouale. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se incorporeaza lingura cu lingura in aluat.
Prunele se aseaza in forma cu taietura in jos. Se toarna aluatul uniform peste prune si se da la cuptor pe sina din mijloc pentru un timp de 1 ora.
Prajitura se lasa 10 minute la racit, apoi se rastoarna pe un platou, cu ajutorul unei farfurii sau cum va este voua mai la indemana. Se trage foaia de aluminiu. Migdalele se prajesc fara grasime intr-o tigaie pina au o culoare maronie deschisa.
Prajitura rasturnata cu prune se pudreaza si se orneaza cu migdalele. Pofta buna! Reteta Prajitura - Prunela rasturnata a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii