Prajitura cu prune rasturnata este un delicios desert de toamna. Nu va trebui sa iti faci griji cum sa o pastrezi, pentru ca nu va ramane mult timp in tava.
Forma pentru copt se "imbraca" de jur imprejur cu hartie de aluminiu. Forma rezultata se adauga in interiorul formei pentru copt. Se unge bine cu unt sau margarina.
Prunele se spala, se usuca, se scot simburii si se taie in felii. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade. Untul (margarina) se amesteca spumos impreuna cu zaharul vanilat. Punctele alea negre sint la mine vanilie din baton. Se aduga treptat ouale. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se incorporeaza lingura cu lingura in aluat.
Prunele se aseaza in forma cu taietura in jos. Se toarna aluatul uniform peste prune si se da la cuptor pe sina din mijloc pentru un timp de 1 ora.
Prajitura se lasa 10 minute la racit, apoi se rastoarna pe un platou, cu ajutorul unei farfurii sau cum va este voua mai la indemana. Se trage foaia de aluminiu. Migdalele se prajesc fara grasime intr-o tigaie pina au o culoare maronie deschisa.
Prajitura rasturnata cu prune se pudreaza si se orneaza cu migdalele. Pofta buna! Reteta Prajitura - Prunela rasturnata a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de CurmaleIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii