Prajitura cu prune rasturnata este un delicios desert de toamna. Nu va trebui sa iti faci griji cum sa o pastrezi, pentru ca nu va ramane mult timp in tava.
Forma pentru copt se "imbraca" de jur imprejur cu hartie de aluminiu. Forma rezultata se adauga in interiorul formei pentru copt. Se unge bine cu unt sau margarina.
Prunele se spala, se usuca, se scot simburii si se taie in felii. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade. Untul (margarina) se amesteca spumos impreuna cu zaharul vanilat. Punctele alea negre sint la mine vanilie din baton. Se aduga treptat ouale. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, se incorporeaza lingura cu lingura in aluat.
Prunele se aseaza in forma cu taietura in jos. Se toarna aluatul uniform peste prune si se da la cuptor pe sina din mijloc pentru un timp de 1 ora.
Prajitura se lasa 10 minute la racit, apoi se rastoarna pe un platou, cu ajutorul unei farfurii sau cum va este voua mai la indemana. Se trage foaia de aluminiu. Migdalele se prajesc fara grasime intr-o tigaie pina au o culoare maronie deschisa.
Prajitura rasturnata cu prune se pudreaza si se orneaza cu migdalele. Pofta buna! Reteta Prajitura - Prunela rasturnata a fost propusa de Camila pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleSursa: http://www.lauraadamache.ro/2011/04/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine.html#_
Mancarica de pui sub capac de paineOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii