Nu ştiu de ce, dar parcă toamna simt nevoia sa fac prăjituri care să umple casa cu arome care să mă îmbie la leneveala, să creeze acea atmosferă de tihnă în casă. Cât de plăcut este ca mirosul de măr, vanilie şi scorţişoară să ne gâdile simţurile. Iar prăjiturica asta s-a dovedit a fi perfecta! Fragedă, aromată, cu multa umplutură, ce mai, o minunăţie. Parcă nici nu ne-am aştepta de la o prăjitura atât de simplă să fie atât de bună. V-o recomand cu mare drag.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.
Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si uleiul.
Am pus sarea si vanilia, dupa care am încorporat treptat faina.
Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.
Am pus aluatul la frigider cât am curatat si razuit merele.
Am împartit aluatul în patru parti, pentru cele 4 foi.
Eu am folosit o tava de 38 x 25 cm, foile au iesit cam subtiri, dar zic ca a fost suficient.
Puteti sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava asa mare.
Am copt foile pe fundul tavii pe care am pus o hârtie de copt.
Am copt fiecare foaie la 170 de grade C, pentru 12-15 minute.
Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta, dar cu hârtia de copt între ele.
Cât s-au racit, am pregatit umplutura.
Am caramelizat zaharul,când a devenit aramiu,am adaugat untul si am amestecat pâna s-a topit.
Am pus merele peste caramel si am lasat pâna ce au mai avut doar putin sirop.
Am adaugat o lingura de griş si am mai lasat pâna ce acesta a absorbit tot siropul ramas.
Am pus vanilia si scortisoara.
Am lasat crema de mere sa se raceasca, apoi am împartit-o în trei si am umplut foile.
Am pus folie alimentara peste foi si le-am lasat la frigider peste noapte.
Foile s-au înmuiat foarte bine.
Am pudrat cu zahar.
Poftă bună !!!!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEu fac doua feluri de aluat de foietaj cu branza, dar acesta imi place in mod deosebit si se face mai usor. Pe celalalt l-am...
Aluat de foietaj cu branza sarataIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii