Rulada de biscuiti cu banane

Rulada de biscuiti cu banane este delicioasa si usor de pregatit. Rulada de biscuiti poate fi pregatita cu succes pentru o gustare sau pentru platoul cu prajituri de la ocaziile festive.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulada de biscuiti cu banane

Ingrediente

  • Pentru sirop:
  • 50 gr. margarina
  • 250 ml. lapte
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. zahar
  • esenta de rom (dupa gust)
  •  
  • Pentru compozitia alba:
  • 200 gr. margarina
  • 200 gr. zahar pudra
  • 100 gr. nuca de cocos
  • esenta de vanilie( tot dupa gust)
  •  
  • In plus:
  • 500g biscuiti simpli
  • 2 banane

Mod de preparare

Se fierb ingredientele pentru sirop, pana se leaga putin compozitia si se da la rece, nu in frigider ca face o pojghita, nu tocmai estetica. Daca acest lucru se intampla totusi, fiti fara grija ca se topeste daca amestecati cu nitica putere...Intre timp se zdrobesc 500 gr, de biscuiti, eu i-am batut bine la cap cu batatorul de snitele intr-o punga.

Siropul caldut se amesteca cu biscuitii rezultand o pasta, e cu atat mai fina cu cat biscuitii sunt mai faramitati.

Ii lasam sa-si traga sufletul si o aroma puternica de rom si trecem la compozitia alba.

Purcedem si la frecatul lor pana devine o pasta fina si nu se mai simte deloc zaharul, chiar de e el facut pudra...

Se intinde pe o folie de copt prima foaie de cacao, adica cea neagra cu biscuiti, apoi urmeaza compozitia alba.

Foaia nu trebuie sa fie mai lata de o palma si jumatate si lunga cat va ajunge.In functie de cat de lunga e, de atatea banane aveti nevoie. Eu am folosit 2. Nu va descumpaniti daca le vedeti incovoiate, indreptati-le usor cu mana insa fara a le rupe...Dar n-am zis unde se pun. Deci, cele 2 micute se pun pe lungimea foii pe partea dinspre voi pentru a o putea rula.

Si incepem rulajul cat mai strans, ajutandu-ne de foaia de copt.
La frigider cu ea cateva ore, pentru reusita sigura o noapte!

Reteta de rulada de biscuiti cu banane a fost propusa de Newme pe forum culinar.


Serviti rulada de biscuiti cu banane de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Iahnie de fasole cu ciolan
3
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Tort de portocale cu crema
4
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Prajitura DELICIU
5
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Parteneri
Cremsnit
Bucataras.RO

Cremsnit

Cremsnitul este o prajitura ce imi place foarte mult, dar nu am mancat din copilarie si nu facusem niciodata. Acum, la...

Cremsnit
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori