Rulada de biscuiti cu banane

Rulada de biscuiti cu banane este delicioasa si usor de pregatit. Rulada de biscuiti poate fi pregatita cu succes pentru o gustare sau pentru platoul cu prajituri de la ocaziile festive.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulada de biscuiti cu banane

Ingrediente

  • Pentru sirop:
  • 50 gr. margarina
  • 250 ml. lapte
  • 50 gr. cacao
  • 150 gr. zahar
  • esenta de rom (dupa gust)
  •  
  • Pentru compozitia alba:
  • 200 gr. margarina
  • 200 gr. zahar pudra
  • 100 gr. nuca de cocos
  • esenta de vanilie( tot dupa gust)
  •  
  • In plus:
  • 500g biscuiti simpli
  • 2 banane

Mod de preparare

Se fierb ingredientele pentru sirop, pana se leaga putin compozitia si se da la rece, nu in frigider ca face o pojghita, nu tocmai estetica. Daca acest lucru se intampla totusi, fiti fara grija ca se topeste daca amestecati cu nitica putere...Intre timp se zdrobesc 500 gr, de biscuiti, eu i-am batut bine la cap cu batatorul de snitele intr-o punga.

Siropul caldut se amesteca cu biscuitii rezultand o pasta, e cu atat mai fina cu cat biscuitii sunt mai faramitati.

Ii lasam sa-si traga sufletul si o aroma puternica de rom si trecem la compozitia alba.

Purcedem si la frecatul lor pana devine o pasta fina si nu se mai simte deloc zaharul, chiar de e el facut pudra...

Se intinde pe o folie de copt prima foaie de cacao, adica cea neagra cu biscuiti, apoi urmeaza compozitia alba.

Foaia nu trebuie sa fie mai lata de o palma si jumatate si lunga cat va ajunge.In functie de cat de lunga e, de atatea banane aveti nevoie. Eu am folosit 2. Nu va descumpaniti daca le vedeti incovoiate, indreptati-le usor cu mana insa fara a le rupe...Dar n-am zis unde se pun. Deci, cele 2 micute se pun pe lungimea foii pe partea dinspre voi pentru a o putea rula.

Si incepem rulajul cat mai strans, ajutandu-ne de foaia de copt.
La frigider cu ea cateva ore, pentru reusita sigura o noapte!

Reteta de rulada de biscuiti cu banane a fost propusa de Newme pe forum culinar.


Serviti rulada de biscuiti cu banane de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Pizza
Bucataras.RO

Pizza

Iata o reteta de pizza simpla si rapida

Pizza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!