Tort cu clementine si migdale

Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric si este un hibrid al portocalei. Si mai stim ca este plin de vitamina C, motiv pentru care il folosim in cantitate mai mare in anotimpul rece.

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu clementine si migdale

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf mic de sare
  • 2 linguri cu varf de migdale macinate(sau faina de migdale)
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Pentru crema:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 5 clementine
  • 100 ml suc proaspat de clementine
  • 1 plic gelatina granule
  • Pentru insiropat blatul: suc proaspat de clementine
  • In plus:
  • 14-15 piscoturi
  • Suc proaspat de clementine
  • Pentru decor:
  • fulgi de bigdale
  • 100 gr ciocolata
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • Coaja rasa de la 1 clemtina

Mod de preparare

Pentru blat: mixam albusurile impreuna cu praful de sare si zaharul, pana se formeaza o bezea ferma. Adaugam esenta de migdale, mixam pana la incorporare. Adaugam faina de migdale si faina de grau, amestecam usor cu o spatula sau cu mixerul la viteza mica. Amestecam usor, pana la incorporare, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Punem aluatul intr-o forma rotunda captusita cu hartie de copt. Coacem la cuptorul incins la 160 grade pentru 20-25 minute. Il lasam sa se raceasca 2-3 ore pe un grilaj.

Pentru crema: curatam clementinele, le taiem cubulete. In 100 ml suc de clementine punem gelatina la hidratat 10 minute. Dizolvam gelatina pe flacara foarte mica. O adaugam la clementine si lasam sa se raceasca complet.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra, se pune castronul pe baie de aburi si se mixeaza pana zaharul se dizolva complet iar galbenusurile au consistenta cremoasa. Se lasa sa se raceasca.

Frisca se mixeaza pana capata consistenta. Se adauga mascarponele peste frisca, se mixeaza pana la incorporare. Peste amestecul de frisca se adauga treptat crema de galbenusuri, se amesteca usor dupa fiecare transa adaugata. La final se adauga fructele cu tot cu suc. Se amesteca usor.

Pentru asamblare: intr-un vas rotund cu peretii inalti punem folie alimentara, lasand marginile sa atarne. Punem pe fundul vasului blatul cu migdale. Intepam blatul cu o scobitoare, apoi insiropam cu suc proaspat de clementine. Peste blat punem crema, iar peste crema, piscoturi usor inmuiate in suc proaspat de clementine. Adunam marginile si acoperim tortul. Dam la frigider pentru 3-4 ore sau de seara pana dimineata.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca. Se decoreaza tortul cu ciocolata topita, fulgi de migdale si coaja rasa de la o clementina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe
Bucataras.RO

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe

Am pornit de la o reteta de prajitura si am ajuns la alta. Nu ca ar fi prima data cand fac asta, dar cum mai sunt si esecuri,...

Prajitura cu crema de vanilie, frisca si sos de fructe
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa