Pariziene cu fondant de mere

Fondant de mere Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam. Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Pariziene cu fondant de mere

Ingrediente

  • Fondant de mere: 200 gr mere curatate si taiate cubulete
  • 2 oua
  • 20 gr zahar
  • 60 ml smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 15 gr fecula de cartofi (amidon)
  • 60 gr unt
  • 100 ml apa
  • Pariziene:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 70 gr zahar
  • 260gr lapte
  • 50 gr unt
  • sare(un varf)
  • 1 ou(50 gr fara coaja)deci mediu

Mod de preparare

Fondant de mere

Punem merele taiate cubulete pe foc impreuna cu zaharul si le caramelizam.

Adaugam 100 gr apa si lasam pe foc pana ce merele au absorbit toata apa.

Mixam merele pana le reducem in piure. Eu am mixat doar putin pentru ca-mi place sa simt marul.

Separat topim untul si cand s-a racit adaugam smantana,apoi ouale, vanilia, amidonul si mixam pana la omogenizare.

Adaugam piureul de mere si punem crema obtinuta pe foc pana se ingroasa(atentie trebuie amestecat tot timpul).

Daca vreti ca crema sa fie foarte fina mixati bine de tot merele.

Lasam crema sa se raceasca.

Pariziene

Am facut aluatul la masina de paine. Am pus intai laptele usor incalzit apoi oul, untul, zaharul, faina si drojdia la sfarsit.

Impartim aluatul in 7 bilute.

Intindem prima biluta in forma de dreptunghi:

Cu muchia unui cutit trasam o liniuta la jumatate.

Pe o parte punem fondantul iar pe cealalta o taiem fasiute ca la treccia.

Inchidem crema aducand partea superioara un pic peste ea si apoi formam un rulou cu fasiutele si presam capetele.

Le asezam pe toate intr-o tava tapetata doar cu hartie de copt si lasam 45 minute pana isi dubleaza volumul.

Reincalzim cuptorul la 200 grade,le ungem cu un ou amestecat cu putin lapte si coaja portocala si le presaram niste mac sau fulgi de migdala pe deasupra.

Dupa 10 minute sunt gata. Se desfac in fasiute!
Pofta buna!

Reteta Pariziene cu fondant de mere a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete patiserie cu mere: Strudel cu mere

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura cu cirese
3
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Prajitura Mena
4
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Tocana de legume cu dovlecei
5
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei