Cheesecake cu lavanda si pepene confiat

Este pentru prima oara cand folosesc lavanda culinara si recunosc ca am avut ceva emotii. Parfumul lavandei este destul de puternic, din cauza asta ea trebuie folosita cu moderatie. Pentru inceput, am infuzat lavanda in smantana pentru frisca, apoi am pus cate putina lavanda, am lasat cate 5 minute si am gustat. Nu am depasit o lingurita rasa de lavanda culinara la crema, am vrut o aroma medie, sa nu fie difuza, dar nici pregnanta de lavanda… Va recomand si voua sa incercati, asta daca doriti experiente noi in bucatarie, in lumea dulciurilor…

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
ridicata
Cheesecake cu lavanda si pepene confiat

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 200 gr biscuiti simpli cu unt
  • 80 gr biscuiti cu stafide si cereale
  • 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker
  • 70 gr unt gras
  • 3-4 linguri lapte dulce
  • 1 lingurita rasa lavanda culinara
  • 2 linguri zahar alb
  • Unt pentru uns tava
  • Pentru umplutura:
  • 80-100 gr pepene confiat
  • 250 gr branza dulce de vaci
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita lavanda culinara
  • 80 gr ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 70 gr zahar
  • 2 linguri amidon Gustin Dr. Oetker
  • In plus: 2 linguri budinca de vanilie Dr. Oetker (gata facuta conform instructiunilor de pe ambalaj)
  • Pentru decor:
  • Confetti Dr. Oetker (culoare albastru si alb)
  • Flori de lavanda
  • Petale de trandafiri
  • Boboci de iasomie

Mod de preparare

Pentru crusta: biscuitii se rup cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Puteti sa folositi doar biscuiti simpli, biscuiti populari, biscuiti digestivi, ce aveti si ce va place. Se masuntesc biscuitii la robot, se adauga lavanda culinara, zaharul, vanilia, se dau cateva pulsatii robotului sa se amestece ingredientele. Se adauga untul topit si racit, se mixeaza, iar daca mai este necesar, se adauga putin lapte rece pentru a lega si mai bine compozitia. Luam o tava de tarte cu marginile detasabile si o ungem cu unt. Eu am folosit una dreptunghiulara, voi puteti sa folositi si una rotunda… Se pune amestecul pentru crusta in tava, se distribuie uniform pe toata lungimea tavii, se ridica aluatul de crusta si pe margini si se apasa usor cu degetele. Se „imbraca” tava in crusta, se apasa usor cu dosul unei linguri pentru a aseza cat mai uniform blatul de biscuiti. Se da la frigider pentru 15 minute. Apoi se coace pentru 15 minute in cuptorul incins la 170 grade C.

Pentru umplutura: se pune smantana pentru frisca intr-un ibric, se adauga lavanda si se pune pe foc. Se lasa sa se infierbante, dar atentie sa nu fiarba. Se lasa lavanda la infuzat 10 minute apoi se strecoara. Se pune jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca (adica 100 ml) in vasul robotului de bucatarie. Se adauga branza si se mixeaza pana obtinem o crema fina. Se adauga galbenusurile, zaharul, amidonul si se mixeaza pana la incorporare.

Pepenele confiat se taie in bucatele si se adauga la crema de branza cu lavanda. Se toarna peste crusta, se da la cuptorul incins la 160 grade C, pentru 45-50 minute. Lasam sa se raceasca complet, indepartam peretii detasabili si scoatem din forma.

Pentru glazura de deasupra: in smantana infuzata cu lavanda ramasa (100 ml), punem ciocolata alba rupta in bucati. Dam la cuptorul cu microunde pentru 1 minut, amestecam, repetam pana ciocolata este topita. Amestecam cu budinca de vanilie gata facuta. Turnam imediat (cat mai este calduta si fluida) peste cheesecake, lasand sa curga putin si peste margini. Dam la frigider pentru 2-3 ore sau pana glazura este complet intarita. Se decoreaza dupa preferinte si inspiratie, eu am folosit confetti alb si albastru de la Dr. Oetker, flori de lavanda, petale de trandafiri si boboci de iasomie. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Carne de porc in sos de ceapa
Bucataras.RO

Carne de porc in sos de ceapa

Buna de te lingi pe degete!

Carne de porc in sos de ceapa
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola