Pasca fara aluat, cu ciocolata

Imi place ciocolata, dar nu ca atare, ci in prajituri, asa ca m-am gandit ca in pasca de anul acesta, sa adaug putina cioco. Si m-am gandit sa o fac fara aluat.

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Pasca fara aluat, cu ciocolata

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri cu smantana grasa
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri faina
  • 11 linguri branza dulce grasa
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 60 g ciocolata cu rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • @lingurile cu ingrediente au fost cu varf
  • Mai avem nevoie
  • faina pentru tapetat tava
  • zahar pudra pentru pudrat pasca
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul (adaugat in ploaie) pana obtinem o bezea. Incorporam rand pe rand (si avand grija sa amestecam de fiecare data), smantana, branza si galbenusurile.

Separat amestecam faina cu praful de copt si cernem. Incorporam acest amestec cernut in amestecul de mai sus si amestecam. Dam ciocolata la robot si o incorporam in aluatul de mai sus, impreuna cu esenta de vanilie si coaja de portocala. Amestecam bine. Ungem o tava rotunda (eu am folosit tava pentru tort cu diametrul de 22 cm) cu unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in tava.

Dam la cuptor pentru circa 45 min, dar pentru a ne convinge ca este bine coapta, facem testul scobitorii. Scoatem pasca din cuptor, o lasam sa se raceasca, dupa care o taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola