Corabioare din vinete cu legume la cuptor

Corabioarele din vinete cu legume la cuptor sunt excelente pentru perioadele de post, fiind si aspectoase, dar mai ales satioase.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Corabioare din vinete cu legume la cuptor

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 2 cepe mari
  • 4 rosii mari
  • 2 dovlecei micuti
  • nu din cei lungi
  • 3 catei mari de usturoi
  • 2 ardei de culori diferite
  • 4-5 linguri ulei de masline (depinde de tava )
  • 2 ardei iuti
  • cimbru uscat si verde
  • piper
  • sare
  • dupa gust

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se spala, se curata si se toaca marunt :ceapa,usturoiul, cubulete aredeiul, rosiile,dovlecelul. Vinetele se taie in doua pe lung, apoi se scobesc, se presara cu sare si se lasa in asteptare.
ATENTIE, miezul nu-l aruncam, ne trebuie, il presara, cu sare si il lasam sa se scurga...
Intr-o tigaie punem la sotat ceapa si ardeiul, adaugam usturoiul, ardeiul iute, apoi dovlecelul, pe urma adaugam miezul vinetelor maruntit si scurs bine, rosiile.
Punem verdeata, piperam, saram un pic, lasam inca un minut sa se amestece gusturile si apoi stingem focul.
Ungem o tava cu ulei si asezam vinetele scobite, ce vor fi pe post de corabioare, le umplem cu compozitia de legume din tigaie.
Turnam peste vinete un pahar de apa, eu l-am indoit cu vin alb si dam la cuptor la 200 grade aprox. o jumatate de ora.


Corabioarele se servesc calde.

Reteta de corabioare din vinete cu legume la cuptor a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
2
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Briose cu cacao
4
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Cheesecake cu capsuni
5
Prajituri

Cheesecake cu capsuni

O prajitura de sezon delicioasa, mai ales pentru iubitorii cheesecake-ului.

Cheesecake cu capsuni
Parteneri
Desert tort Diplomat
Bucataras.RO

Desert tort Diplomat

La multi ani tuturor celor care poarta numele de Constantin si Elena, reteta acestui diplomat este :...

Desert tort Diplomat
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran