Corabioarele din vinete cu legume la cuptor sunt excelente pentru perioadele de post, fiind si aspectoase, dar mai ales satioase.
Mod de preparare:
Se spala, se curata si se toaca marunt :ceapa,usturoiul, cubulete aredeiul, rosiile,dovlecelul. Vinetele se taie in doua pe lung, apoi se scobesc, se presara cu sare si se lasa in asteptare.
ATENTIE, miezul nu-l aruncam, ne trebuie, il presara, cu sare si il lasam sa se scurga...
Intr-o tigaie punem la sotat ceapa si ardeiul, adaugam usturoiul, ardeiul iute, apoi dovlecelul, pe urma adaugam miezul vinetelor maruntit si scurs bine, rosiile.
Punem verdeata, piperam, saram un pic, lasam inca un minut sa se amestece gusturile si apoi stingem focul.
Ungem o tava cu ulei si asezam vinetele scobite, ce vor fi pe post de corabioare, le umplem cu compozitia de legume din tigaie.
Turnam peste vinete un pahar de apa, eu l-am indoit cu vin alb si dam la cuptor la 200 grade aprox. o jumatate de ora.
Corabioarele se servesc calde.
Reteta de corabioare din vinete cu legume la cuptor a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaisePrimisem zilele trecute 2 pungi cu napolitane vieneze. Cand le-am vazut, am si stiut ce fac cu ele. Vazusem candva reteta de...
Prajitura vieneza cu capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii