Corabioarele din vinete cu legume la cuptor sunt excelente pentru perioadele de post, fiind si aspectoase, dar mai ales satioase.
Mod de preparare:
Se spala, se curata si se toaca marunt :ceapa,usturoiul, cubulete aredeiul, rosiile,dovlecelul. Vinetele se taie in doua pe lung, apoi se scobesc, se presara cu sare si se lasa in asteptare.
ATENTIE, miezul nu-l aruncam, ne trebuie, il presara, cu sare si il lasam sa se scurga...
Intr-o tigaie punem la sotat ceapa si ardeiul, adaugam usturoiul, ardeiul iute, apoi dovlecelul, pe urma adaugam miezul vinetelor maruntit si scurs bine, rosiile.
Punem verdeata, piperam, saram un pic, lasam inca un minut sa se amestece gusturile si apoi stingem focul.
Ungem o tava cu ulei si asezam vinetele scobite, ce vor fi pe post de corabioare, le umplem cu compozitia de legume din tigaie.
Turnam peste vinete un pahar de apa, eu l-am indoit cu vin alb si dam la cuptor la 200 grade aprox. o jumatate de ora.
Corabioarele se servesc calde.
Reteta de corabioare din vinete cu legume la cuptor a fost propusa pe forumul Culinar.ro de geladumi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii