Supe de legume

Reteta Supa crema de napi

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 45m 
Lubita postat de
Postat pe: 13-02-2018
Adaugă în cartea de bucate
Napii au mai multe denumiri printre care Topinambur, napi porcesti, cartoful saracilor si nu prea este cunoscut la noi, nefiind gasit nici prin piete, dar putin cunosc valorile acestei legume.
Tuberculii cu o forma neregulata, asemanatoare cu ghimbirul, sunt comestibili, utilizati si in alimentarie, sunt bogati in potasiu, fier, fibre, fosfor, vit.B3, vit.B1 de asemenea sunt utilizati de persoanele cu diabet si in tratarea reumatismului.
Aceasta supa este foarte gustoasa, dar si sanatoasa.

ingrediente

4 portii

   500 g napi
   1ceapa
   1morcov
   1 felie de telina
   1 cm radacina de ghimbir
   2 felii dovleac(cine are)
   1 pastarnac
   1 cutie lapte de cocos
   sare

mod de preparare

Toate legumele curatate, spalate, taiate, se pun la fiert in apa cat sa fie cuprinse si in plus 1 cana; de asemenea se adauga si putina sare.
Dupa 30 min de fiert, se rastoarna in blender, se paseaza bine, rezultatul se trece prin sita pentru o supa mai fina. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele de cocos, se amesteca si se lasa cateva clocote, se potriveste de gust, apoi se serveste, dupa preferinte cu crutoane sau nu.

Pofta buna!

Incearca si Supa de sparanghel cu creveti si grisine
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de napi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.