Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina pe o planseta, se strang
Se framanta bine faina cu uleiul, sarea si apa calda pana cand se obtine un aluat elastic si nu se lipeste. Se presara faina pe o planseta, se strange aluatul ca o minge si se acopera cu un vas fierbinte. Se lasa asa 15 minute. Se intinde apoi o fata de masa curata pe o masa, se presara cu faina, se asaza aluatul in mijloc si se intinde foarte subtire cu sucitorul. Marginile foii ramase mai groase se rup si se indeparteaza. Se lasa apoi foaia sa se usuce, iar intre timp se stropeste cu unt. cand s-a uscat usor, cat sa se poata rula, se pune deasupra umplutura si se ruleaza. Se taie in rulouri de marimea unei tavi si se pun la copt, in cuptorul cald.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete:
Aluat frantuzesc
Placinta cu dovleac
Papanasi fierti
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloDe curand a fost ziua bunei mele prietene Anca si cum adora ciocolata, m-am gandit sa ii fac o surpriza placuta cu acest...
Tort Anca - ciocolata si gem de caiseSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii