Aluaturi

Reteta Aluat romanesc in foi

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina intarita din frigider se rade c

ingrediente

   250 gr margarina
   250 gr faina fina
   1 lingura ulei
   1 jumatate pahar apa
   putina sare

mod de preparare




Faina se amesteca cu uleiul si apa si se prepara un aluat, care se framanta foarte bine, ca pentru strudel. Margarina intarita din frigider se rade cu cutitul, iar apoi se intinde o foaie din aluat si in mijloc se pune margarina. Se strang marginile foii peste margarina si se pune la rece pentru aproximativ 15 minute, apoi se ia aluatul, se pune sucitorul deasupra, peste el si se intinde, dupa care iar se strange si se repeta aceasta operatie de 3 ori. Intre timp se infierbanta cuptorul. Se intinde o foaie cu grosimea de 3-4 mm, se taie in patrate si se umplu cu branza sau carne. Se intoarce jumatate de patrat peste umplutura, apoi se apasa putin jur-imprejur, dar nu chiar pe margine in afara. Se pun patratele in tava si se coc la foc mare.
Se servesc dupa ce s-au racit.


Alte retete:





Papanasi fierti


Chec pufos


Placinta de dovleac
Incearca si Lipie
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat romanesc in foi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.