Cornurile cu magiun facute in casa sunt minunate! Aceasta reteta de cornuri nu este deloc complicata, cornurile cu magiun fiind pufoase, perfecte langa o cana cu ceai.
Mai intai scoatem toate ingredientele necesare sa fie la temperatura camerei.
Laptele il punem intr-un ibric pe foc pana devine caldut.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita zahar, apoi 5-6 linguri lapte caldut, 2 linguri faina, amestecam si lasam intr-un loc cald sa cresca putin.
Intr-un bol punem 600 gr faina, sarea, zaharul, oul, untul si le amestecam cu mana.
Adaugam drojdia dizolvata, iaurtul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si incepem sa framantam.
Laptele il turnam treptat, timp in care tot framantam, pana il terminam.
Daca aluatul este prea moale mai adaugati faina, eu am mai pus 4 linguri rase cu faina.
Cand obtinem un aluat nelipicios si usor de lucrat cu el ne oprim din framantat.
Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam sa dospeasca 50-60 de minute.
Dupa ce a dospit, il rasturnam pe masa de lucru putin infainata si il impartim in doua formand niste bile.
Luam o bila de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie cat mai subtire.
Taiem foaia in patru, apoi fiecare sfert in 3 bucati, deci vor iesi 12 bucati dintr-o foaie.
Pe fiecare bucatica punem cate o lingurita de magiun, apoi le rulam.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile.
La fel procedam si cu a 2 a bucata de aluat.
Introducem tava in cuptorul incins, temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam acolo pana se rumenesc frumos. Cam 25-30 de minute dureaza pana se coc.
Cand sunt gata le scoatem din cuptor sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar.
Sunt o bunatate!
Cele doua functii ale aparatului Philips Multicooker:
1.Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
2.Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
Cornurile cu magiun le putem pune si la pachet.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe mult ma tenta si vroiam sa fac aceasta reteta de aluat. Dacă te duci în India și comanzi un Cheese Naan,...
Naans cu branza topitaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii