Aluaturi

Reteta Foi pentru cremschnitt

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Foile pentru cremschnitt se servesc taiate fasii late, care se umplu cu gem, rahat sau mere.

ingrediente

Primul aluat:
   6 linguri de apa
   2 oua
   o lingurita de sare
   4 linguri de smantana
   4 linguri de ulei
   3 linguri de otet si faina cat cuprinde
al doilea aluat:
   500 g unt sau margarina si
   150 g faina.

mod de preparare

Primul aluat pentru foile de cremschnitt se face din 6 linguri de apa, 2 oua, o lingurita de sare, 4 linguri de smantana, 4 linguri de ulei, 3 linguri de otet si faina cat cuprinde. Dupa aceea se face al doilea aluat, din 500 g unt sau margarina si 150 g faina. Se face un aluat din prima compozitie si se intinde o foaie, peste care se intinde cu cutitul aluatul al doilea, apoi se impatureste in trei. Operatiunea se repeta de 3 ori, dupa care se lasa la rece cel putin doua ore. Se pot face foi pe dosul tavii.


Foile pentru cremschnitt se servesc taiate fasii late, care se umplu cu gem, rahat sau mere.

Incearca si Placinta cu branza de vaci
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi pentru cremschnitt" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.