Mucenici moldovenesti(Sfintisori)

Se aseaza faina intr-un castron mare, peste ea se adauga o lingurita de sare si amestecam. Drojdia se dizolva cu cateva lingurite de zahar. Ouale se b

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Mucenici moldovenesti(Sfintisori)

Ingrediente

  • Aluat
  • 1kg faina
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 450 ml lapte
  • 50g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • razatura de lamaie
  • un plic zahar vanilat bourbon
  • sare
  • 3 galbenusuri pentru uns
  • Sirop
  • zahar
  • miere
  • apa
  • esenta de vanilie
  • lamaie
  • cantitatile sunt dupa gustul fiecaruia
  • Decor
  • miere de albine
  • miez de nuca

Mod de preparare

Se aseaza faina intr-un castron mare, peste ea se adauga o lingurita de sare si amestecam.

Drojdia se dizolva cu cateva lingurite de zahar. Ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat dupa care se adauga peste faina, impreuna cu drojdia si se amesteca.

Se adauga si laptele cald (nu tot deodata) si se framanta pana se obtine un aluat elastic. La final se adauga uleiul si se continua framantarea pana ce se incorporeaza.

Dupa ce aluatul a crescut se imparte in bucati din care se intind fitile destul de lungi care se impletesc si formeaza opturi.

Se lasa in tava la crescut dupa care se ung cu galbenus de ou.

Se coc la foc potrivit apoi se insiropeaza, in siropul fiert si racorit.

Se ung cu miere de albine si se decoreaza cu miez de nuca macinat.


Pofta buna!

Reteta Mucenici moldovenesti(Sfintisori) a fost propusa de lorynov pe forum culinar.ro

Alte retete de mucenici gasiti aici:

Mucenici muntenesti,

Mucenici moldovenesti (de post),

Mucenici muntenesti (de post)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu ciocolata
3
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Napolitane cu cacoa si menta
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Parteneri
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!