1. Amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul. 2. Framantam aluatul din ingredientele
1. Amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.
2. Framantam aluatul din ingredientele date si maia. Am lasat robotul sa framante pana s-a desprins de pe pereti.
3. Fiind un aluat foarte bun, asta s-a intamplat foarte repede. (faina de aici fiind mai umeda, poate va mai fi nevoie de ceva lichid in plus, sa iasa un aluat moale si pufos la atingere, nelipicios)
Lasam 15-20 minute, acoperit, sa se odihneasca.
4. Dupa 20 minute:
5. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire, cu sucitorul (~20x50 cm), ungem cu jumatate din cantitatea de ulei, fara sa atingem marginile.
6. Pliem, aducand marginile catre centru
7. si apoi pliem din nou la jumatate( avem 4 straturi).
8. Presam bine marginile, presaram din nou faina pe masa de lucru si pe aluat
9. si intindem din nou, cu ajutorul sucitorului in foaie subtire, de ~60x40 cm. Va iesi putin ulei...Ungem cu restul de ulei, fara a atinge marginile
10. Rulam lejer, nu strans (sa se observe straturile dupa ce creste)
11. asezam in tava, cu marginea cu care am incheiat ruloul dedesubt.
Cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire si ascutit taiem in profunzime, de-a lungul ruloului, lasandu-l pe mijloc nedespicat (3 cm). Lasam liber si 2-3 cm pana la margine, nu taiem s-o despicam.
12. Ungem cu putin ulei
13. si lasam sa-ti dubleze volumul(~45-50 min.).
14. Lasam la cuptor 30-35 minute, la 200 grade C.
15. Eu as face 2 rulouri mai micute, ar fi mai elegante, sau unul singur mai lung, macar de 30 cm. Parca s-a latit prea tare...
Este foarte pufoasa, cu coaja usor crocanta.
Pofta buna!
Reteta propusa de PaulaM
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii