Paine in straturi, Pan de Hojaldre

1. Amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul. 2. Framantam aluatul din ingredientele

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Paine in straturi, Pan de Hojaldre

Ingrediente

  • Maia:
  • 50 g faina 00
  • 30 g apa
  • 2 g drojdie de bere
  • 250 g faina
  • 125 g apa
  • 10 g drojdie de bere
  • ½ lg ulei
  • 5 g sare=1 lgt. rasa
  • 30 g ulei pentru uns

Mod de preparare

1. Amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana-si dubleaza volumul.

2. Framantam aluatul din ingredientele date si maia. Am lasat robotul sa framante pana s-a desprins de pe pereti.

3. Fiind un aluat foarte bun, asta s-a intamplat foarte repede. (faina de aici fiind mai umeda, poate va mai fi nevoie de ceva lichid in plus, sa iasa un aluat moale si pufos la atingere, nelipicios)

Lasam 15-20 minute, acoperit, sa se odihneasca.

4. Dupa 20 minute:

5. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire, cu sucitorul (~20x50 cm), ungem cu jumatate din cantitatea de ulei, fara sa atingem marginile.

6. Pliem, aducand marginile catre centru

7. si apoi pliem din nou la jumatate( avem 4 straturi).

8. Presam bine marginile, presaram din nou faina pe masa de lucru si pe aluat

9. si intindem din nou, cu ajutorul sucitorului in foaie subtire, de ~60x40 cm. Va iesi putin ulei...Ungem cu restul de ulei, fara a atinge marginile

10. Rulam lejer, nu strans (sa se observe straturile dupa ce creste)

11. asezam in tava, cu marginea cu care am incheiat ruloul dedesubt.

Cu ajutorul unui cutit cu lama foarte subtire si ascutit taiem in profunzime, de-a lungul ruloului, lasandu-l pe mijloc nedespicat (3 cm). Lasam liber si 2-3 cm pana la margine, nu taiem s-o despicam.

12. Ungem cu putin ulei

13. si lasam sa-ti dubleze volumul(~45-50 min.).

14. Lasam la cuptor 30-35 minute, la 200 grade C.

15. Eu as face 2 rulouri mai micute, ar fi mai elegante, sau unul singur mai lung, macar de 30 cm. Parca s-a latit prea tare...

Este foarte pufoasa, cu coaja usor crocanta.
Pofta buna!

Reteta propusa de PaulaM

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene
Bucataras.RO

Pariziene

 Moi, pufoase, aromate, dispar rapid din farfurie...

Pariziene
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise