A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva ...Toamna cel mai frumos si bogat anotimp in care avem camara plina de bunatati printer care si merele zemoase si aromate din care pregatim cele mai gustoase placinte.
Se toarna intr-un lighean faina cernuta peste care se adauga sarea, zaharul, oul, drojdia si laptele caldut. Se framanta aluatul si se lasa la crescut cca 30 min. la caldura. Se spala si se curata merele, dupa care se dau la robot pe razatoare sau se rad pe razatoarea manuala. Se topeste untul intr-o cratita pe foc mic si se adauga marul ras si zaharul si se lasa pe foc pana se caleste marul. Intre timp aluatul a crescut si se fac placinte care se umplu cu marul calit. Placintele facute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la foc mic in cuptorul de la aragaz cca.25 -30min. Cand sunt gata se scot din cuptor si se presara deasupra zahar vanilat. Pofta buna!
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde"Bunatati pentru Craciun" M-am inspirat de la Mitnita
Desert cozonac BabkaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii