Poale-n brau este o reteta traditionala romanesca care se face mai ales in Moldova. Pentru reteta poale-n brau aveti nevoie de faina, drojdie, apa, ulei, stafide si branza dulce
Poale in brau sunt de fapt niste placinte moldovenesti cu branza dulce deosebit de gustoase.
Sepune faina intr-un vas incapator si se face o mica groapa in mijlocul ei. Acolo am pus cubul de drojdie faramitat si apa calduta. Am amestecat usor pentru a dizolva drojdia si apoi am adaugat paharul cu ulei, cele 100 g de zahar, o parte din coaja de lamaie si doua oua. In amestecul format am incorporat treptat faina pana cand am obtinut un aluat elastic si nelipicios. Aluatul l-am framantat energic cateva minute, apoi l-am pus intr-un loc calduros si l-am lasat sa creasca pana cand si-a dublat volumul.
Cand acesta s-a dublat am presarat faina pe blatul de lucru si am inceput sa intind aluatul cu un sucitor pana am obtinut o foaie de grosimea unui deget. Am taiat foaia de aluat in bucati patrate (de aproximativ 15 cm) si a venit momentul pregatirii compozitiei pentru umplutura. Am pus intr-un vas branza dulce, stafidele, un ou, 100 g zahar, cealalata jumatate de coaja de lamaie si le-am amestecat bine. Apoi, se ia cate o lingurita din umplutura si se pune in fiecare patrat de aluat, apoi se impaturesc colturile, apasand usor cu degetul pentru a fi sigura ca placinta nu se dezlipeste, si astfel obtinem forma de poale in brau.
Placintele cu branza se pun intr-o tava de teflon (daca nu, punem hartie de copt sau tapetam cu grasime si faina). Trebuie sa avem grija sa lasam spatiu cam de un centimetru intre placinte deoarece vor mai creste. Batem un galbenus si ungem fiecare placinta in parte, apoi mai lasam placintele la crescut in tava inca zece minute.
Incingem cuptorul si bagam placintele pentru o jumatate de ora la foc mediu.
Dupa ce s-au rumenit frumos putem sa le pudram cu zahar (eu am preferat sa le las asa cum au iesit din cuptor).
Au iesit demential, asa ca recomand cu mare drag poale in brau. :)
Sursa acestei retete este blogul Valea Mare, direct din natura.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiO reteta preluata de pe blogul Ginei Bradea.
Rulouri cu scortisoaraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii