Aluaturi

Reteta Pogaci cu jumari si chimen

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au muiat drojdia si o lingura de zahar.

ingrediente

   500 g faina
   1 l lapte
   15 g drojdie
   1 lingura zahar
   2 oua
   60 g unt sau
   untura
   250 g jumari
   1 lingurita rasa sare
   piper si
   putin chimen.

mod de preparare

Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au muiat drojdia si o lingura de zahar. Se adauga ouale, 60 g unt sau untura, sare si piper. Se framanta. Din timp se pregatesc pe o farfurie jumari ramase de la topitul unturii, date prin masina. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de un deget, se intind deasupra jumarile intr-un strat cat mai egal, se impatureste in patru si se da 10 minute la rece. Se repeta aceasta operatie inca de trei ori, la intervale de 10 minute, dupa care se intinde o foaie groasa de circa 2 cm. Se taie forme rotunde de marimea unui pahar de vin, se ung deasupra cu ou, se presara cateva boabe de chimen si se coc la foc bun. Din ramasitele de aluat se mai intinde o foaie, se taie bastonase de latimea unui creion, se presara chimen sau parmezan ras si se coc la cuptor. Se obtin saratele delicioase.


Pogacile se servesc calde sau reci.

Incearca si Cozonaci cu ciocolata, rahat si stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Pogaci cu jumari si chimen" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.