Aluaturi

Reteta Rulada de cozonac

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte.

ingrediente

   300 g faina
   20 g drojdie
   2 oua
   1/2 ceasca lapte
   1 lingura unt proaspat
   1 lingura ulei
   2 linguri zahar vanilat
   1 lingura rom
   1/2 lingurita sare.

mod de preparare

Pentru rulada de cozonac se cerne faina intr-un castron mare si se face loc la mijloc. Separat se freaca drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pana se face ca o crema. Se toarna plamadeala in castronul cu faina, se adauga ouale, laptele, o lingura de unt proaspat si una de ulei, doua linguri de zahar vanilat, o lingura de rom si sare. Se framanta pana ce aluatul de cozonac face basici si se desprinde de pe mana. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale. Se lasa la cald sa creasca, Pe masa de aluat presarata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara, deasupra se intinde marmelada, se ruleaza si se unge cu ou. Se coace la foc potrivit. Marmelada poate fi inlocuita cu nuca sau cu mac.


Rulada de cozonac se poate face cu marmelada, nuca, mac.

Incearca si Aluat de tarte
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cozonac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.