Aluaturi

Reteta Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:20m 
gatire reteta 40m 
simona72 postat de
Postat pe: 19-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Strudel cu Visine (Reteta Video)"
 
Se face repede, usor si este foarte bun...

ingrediente

12 portii

pentru aluat:
   200 ml apa
   un praf de sare
   un praf de sare
   350 gr faina
   200 gr unt moale 82% grasime
   6 linguri faina
pentru umplutura:
   3 mere
   3 pere
pentru caramel:
   6 linguri zahar brut
   1 lingura mare de unt 82% grasime
   1 lingura Amidon
   1/2 lingurita scortisoara macinata
pentru uns deasupra:
   1 galbenus
   2-3 linguri lapte
   1-2 linguri zahar brut
   2-3 ciupituri scortisoara macinata

mod de preparare

Pentru aluat: punem in masina de paine apa, sarea, uleiul, faina. Setam pe programul framantare. Cele 200 gr unt se amesteca cu cele 6 linguri faina pana devine ca o crema. Dupa framantare, impartim aluatul in doua, intindem fiecare bucata pe masa de lucru infainata (eu folosesc o plansa din silicon), ungem cu jumatate din cantitatea de unt, rulam si dam cele doua suluri la frigider pt cel putin 30 minute. Pentru umplutura: fructele se curata de coaja si cotoare si se taie cuburi. Pentru caramel: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul la caramelizat. Se adauga untul si se amesteca. Se tine pe foc pentru cateva secunde pana caramelul fierbe.se adauga fructele imediat, se amesteca, se lasa pana da in clocot, se adauga scortisoara, amidonul se amesteca si se mai lasa pe foc pana da in clocot compozitia. Se da la rece. Se ia prima bucata de aluat, se intinde pe masa de lucru usor infainata, se adauga jumatate din umplutura, se ruleaza,se aduna capetele si se pune strudelul in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu cel de al doilea. Se cresteaza cu un cutit strudelul pe orizontala din loc in loc. Se amesteca galbenusul cu laptele, se ung strudelele cu o pensula din silicon si se presara cate putin zahar brut pe deasupra si scortisoara macinata. Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de bine!!!
Incearca si Pariziene cu gem de gutui
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aluaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.