Budinci

Reteta Budinca de portocale

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se inmoaie untul, la foc mic, si se pune peste faina proaspat cernuta,impreuna cu un praf de sare, o lingura de otet si putina coaja de lamaie. Se fr

ingrediente

   2 portocale
   1 pahar de dulceata de portocale
   100 g de unt
   2 pahare de faina
   1 lingura de otet
   1 ou
   4 linguri de pesmet
   rom
   1 pahar de smantana
   sare

mod de preparare

Se inmoaie untul, la foc mic, si se pune peste faina proaspat cernuta,impreuna cu un praf de sare, o lingura de otet si putina coaja de lamaie. Se framanta un aluat elastic, adunind mereu aluatul spre mijloc. Se imparte aluatul in doua si se intinde o foaie subtire care se pune intr-o forma unsa cu o lingura de unt. Intr-un vas adanc se face o crema din trei galbenusuri, un pahar mic de smantana, dulceata de portocale, zahar. Amestecul se parfumeaza cu o lingura de rom si se introduce in cuptor trei sferturi de ora.
Alte retete dulciuri recomandate



Papanasi fierti


Galuste cu prune


Tiramisu
Incearca si Orez gustos cu lapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.