Retete fara gluten

Reteta Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 20m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 18-05-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Budinca de dovlecei (reteta video)"
 
Tapioca este creată din rădăcinile unui arbust înalt, care creşte în ţările calde. Acesta poartă numele de „manioc” sau „cassava”. Rădăcinile plantei de manioc conţin o treime amidon şi două treimi apă, iar până la a fi pregătită pentru gătit are nevoie de mult timp. Majoritatea tapiocăi din Europa şi Statele Unite ale Americii provine din Java, Brazilia şi Madagascar. În general tapioca este folosită în budinci, sosuri și creme ca agent de îngroșare Încă de la început trebuie spus că tapioca are foarte puține vitamine și nu conține proteine. În schimb este o sursă sănătoasă de carbohidrați și nu conține gluten. Amidonul din tapioca are un nivel scăzut al colesterolului, grăsimilor saturate și al sodiului. O ceașcă de tapioca însumează 544 de calorii și include 1,5 mg omega-3, 3 mg omega-6 și 1g de fibre dietetice. Acidul folic (vitamina B9) este prezent în cantitate de 6,1 mcg (adică 2% din necesarul zilnic), fierul de 2,4 mg (adică 13% din necesarul zilnic), iar calciul de 30,4 mg (3% din necesarul zilnic). Minerale precum fosforul, potasiul, zincul și magneziul se găsesc și ele în tapioca în cantități variate. În comerț tapioca se găsește,la noi , cel mai des sub forma de perle Perluțele de tapioca, cel mai des întâlnite, vor absorbi o cantitate de apă egală cu de două ori volumul lor, devenind tari și umflate.

ingrediente

4 portii

   100 ml perle tapioca
   500 ml lapte de cocos(orez,soia, vaca)
   1 limeta
   250 g fructe de padure (150 gr coacaze negre, 50gr merisoare,50 gr afine)
   3 linguri zahar sau indulcitor (eu am folosit Green Sugar)
   1/2 pastaie vanilie

mod de preparare

Perlele de tapioca le-am spalat in multa apa rece. Intr-o oala am pus 700 ml apa rece si perlele de tapioca in ea. Am lasat pe foc mic sa fiarba cam 5 minute. Dupa cele 5 minute am strecurat perlele de tapioca si le-am clatit putin sub jet de apa rece. Perlele de tapioca impreuna cu laptele de cocos, 2 linguri indulcitorul si o jumate de pastaie vanilie le-am pus pe foc, la foc mic, si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au ingrosat binisor. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda de oala si sa nu se afume. Am razuit coaja de la o lime si am amestecat . Lasam deoparte si ne ocupam de sosul de fructe. Am folosit fructe congelate.

Intr-o cratita am pus fructele congelate, o lingura de indulcitor si foarte putina apa . Am pus totul pe foc si am amestecat pana cand s-a facut ca si un gem. Am asezat fructele in pahare iar deasupra budinca de tapioca si am pus la frigider pana s-a intarit. Decorati si serviti cu drag. Pofta buna!

Incearca si Briose cu goji si catina--reteta fara gluten
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete fara gluten

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
budinca de fructe
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.