Budinca Mayasa este o reteta de desert sanatos si de post. Este o reteta de budinca cu fructe ce poate fi usor adaptata in functie de ingredientele pe care le aveti la indemana.
Partea frumoasa este ca nu trebuie decat sa amesteci semintele de chia cu diverse lichide sau paste. Important de stiut este ca semintele de chia isi maresc volumul de 9 ori, cee ce inseamna ca de fiecare data sa foloseste raportul de 1/9 – la o lingura de seminte de chia se adauga 9 linguri de lichid.
Pentru primul strat al budincii am amestecat intr-un bol 3 linguri de seminte de chia cu 27 linguri de lapte de soia cu aroma de vanilie. Si le-am lasat sa se intrepatrunda 20-25 de min. Dupa care am turnat compozitia in pahar si am tinut la frigider inca pe atat ca sa se intareasca bine primul strat.
Pentru al doilea strat am pasat 1/2 de banana si 4 capsuni cu blenderul vertical. Compozitia obtinuta am amestecat-o cu 1/2 lingura seminte de chia si le-am lasat la umflat 20 min. Am turnat semintele umflate cu aroma de capsuni si banane peste stratul de semintele umflate cu lapte de soia si am lasat la frigider inca 20 min.
Pentru al treilea strat am amestecat 2 linguri de dulceata de coacaze raw cu 2 linguri de apa si 1/2 lingura de seminte de chia. Timp de umflare – 20 min la temperatura camerei.
Peste al doilea strat am pus un rand de capsuni taiate feliute si am aranjat si capsuna decorativa pe marginea paharului, astfel incat cel de-al 3-lea strat cu dulceata de coacaze sa se muleze perfect pe capsuna si spatiul ramas liber in pahar. E voila! Budinca mayasa finalizata am mai tinut-o la frigider peste noapte (dar e suficient sa fie tinuta si 30-40min) ca sa se intrepatrunda toate aromele bine si sa se prinda budinca bine de tot.
Budinca mayasa se serveste rece la pahar.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePentru ca sunt la regim azi am pregatit o tocanita cu putine grasimi,iar ajutorul de nadejde a fost vasul Zepter.
Tocanita dietetica cu pulpe de pui dezosate in vas ZepterPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii