Laptele de pasare este desertul preferat al copiilor. Pentru ca sa faceti lapte de pasare aveti nevoie de lapte, zahar si oua. In plus mai puteti adauga tot felul de arome.
1. Algoritmul este simplu; pentru fiecare litru de lapte folosim 3 oua .
2. Albusurile se bat spuma tare iar la sfarsit adaugam zaharul respectiv o lingura de zahar pentru fiecare albus .
3. Galbenusurile se freaca cu zahar si vanilie, la fel o lingura de zahar pentru fiecare galbenus. Optional se adauga o lingurita de faina pentru fiecare litru de lapte pentru a obtine o consistenta mai mare a laptelui .
4. Peste galbenusuri se adauga laptele amestecand continuu, iar cand incepe sa fiarba putem pune norisorii de spuma si fierbem la foc mic pe ambele parti.
Se serveste rece !
Se serveste in cupe,se poate presara cu scortisoara si ciocolata.
Alte retete recomandate:
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiNu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...
Prajitura MinunataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii