Vargabeles este un desert de origine maghiara care se face la noi mai ales in Transilvania. Pentru acest desert aveti nevoie de branza dulce, zahar, taietei lati, esenta de vanilie si pesmet
Stafidele se pun in apa calduta cu putin zahar si rom lasandu-se cam 1-2 ore. Taieteii se fierb cu sare si se racesc. Galbenusurile se freaca cu 4 linguri de zahar pudra, zahar vanilat sau esenta de vanilie si cu braza iar albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar. Se amesteca bine taieteii cu braza, stafidele si galbenusurile dupa care intraga compozitie se pune peste albusurile batute spuma, amestecand mai incet ca sa nu se lase spuma si turnam totul intr-o tava care in prealabil a fost unsa cu unt sau ulei si tapetata cu pesmet. Tava se pune la cuptor pentru aproximativ o ora. Cam dupa 30 de minute se presara pesmetul amestecat cu zahar tos in proportii egale.
Se serveste rece !
Alte retete recomandate:
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii