1. Se preancalzeste cuptorul la 180 GC. In robot se pune dovleacul pentru a-l marunti(eu l-am ras). 2. Se adauga zaharul si ouale, un praf sare, faina, praful copt,nucile, scortisoara si uleiul si se mixeaza pana se combina totul. 3. Umplem cosuletele de hartie cu amestecul si se lasa 20-25 de min la cuptor(se verifica cu scobitoarea). Cand sunt gata se scot si se lasa pe un gratar la racorit. 4. Pentru glazura se amesteca toate (se mai pastreaza un pic de coaja de clementina pentru decorat ulterior) si se echilibreaza gustul adaugand zahar sau zeama de lamaie iar apoi se pune in frigider pana cand decoram briosele reci. Eu nu am pus decat 230g de zahar alb la inceput si era ok, dar dup ace am pus uleiul(de care uitasem ), din cauza gustului pregnant de masline am mai adaugat niste zahar. Eu am turnat tot in tava si am facut-o prajitura. Am copt-o cam 50 de min si a iesit DELICIOASA!!!
Pofta buna! Reteta Briose cu dovleac si varf nins a fost propusa de mella pe forum culinar.ro
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe