Cozonac de Paste

1. Se topeste untul + uleiul. 2. Se opareste 3 linguri faina cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se las

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cozonac de Paste

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 200g unt+3 linguri ulei
  • 5 galbenusuri
  • 250g zahar
  • 200+300 ml lapte
  • 50g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • razatura de lamaie
  • portocale
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • Umpluturi:
  • mac
  • fiert in cam o cana de lapte+200g zahar+2 plicuri zahar vanilat
  • apoi adaugat cand se raceste bine
  • 2 albusuri batute spuma
  • nuca + 2 linguri cacao+ 150g zahar+ esenta rom si coaja de lamaie+ 3 albusuri batute spuma
  • stafide
  • rahat

Mod de preparare

1. Se topeste untul + uleiul.

2. Se opareste 3 linguri faina cu 200 ml lapte clocotit. Se amesteca bine cu o lingura, apoi se lasa la racit.

3. Se pregateste drojdia cu o lingura faina si putin lapte caldut. Se lasa la crescut 15 min.

4. Se pun pentru framantat: faina + laptele (pus treptat) + untul (nu tot odata, ci cu mana inmuiata in el) + sarea + drojdia + galbenusurile frecate bine cu zaharul tos si vanilat + coaja de lamaie si portocala.

5. Se framanta cam 30 de min, apoi se lasa la crescut, la loc cald, 1h si 30 min.

6. Cand aluatul este crescut bine, se imparte in patru bucati. Se umple fiecare bucata cu umpluturile prezentate mai sus, apoi se impletesc doua cat doua, se pun in forme si se lasa cam 45 de min, pana isi mai dubleaza volumul.

7. Apoi se ung cu un ou batut bine; se presara zahar si se baga la cuptor cam 45-50 de min.
Pofta buna!

Reteta Cozonac de Paste a fost propusa de Magdulici pe forum culinar.ro

Alte retete de cozonac gasiti aici:

Cozonac impletit,

Cozonaci Babani,

Cozonac Mariana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Briose aperitiv
Bucataras.RO

Briose aperitiv

Eram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut...

Briose aperitiv
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola