Prajitura festiva cu trei umpluturi sau cozonac la tava

Am fiert laptele cu zaharul, am lasat putin la rece ai am dizolvat drojdia am cernut faina, am adaugat galbenusurile si sarea. Am incorporat drojdia,

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura festiva cu trei umpluturi sau cozonac la tava

Ingrediente

  • 650 g faina 1/2 lingurita sare 4 galbenusuri 40 g drojdie 150 ml lapte gras 100 g zahar un plic zahar vanilinat 150 g margarina topita coaja rasa de lamaie Umplutura: 4 albusuri batute praf de sare 100 g zahar 200 g nuca macinata 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Am fiert laptele cu zaharul, am lasat putin la rece ai am dizolvat drojdia am cernut faina, am adaugat galbenusurile si sarea. Am incorporat drojdia, 50 g margarina, vanilia, coaja de lamaieam adaugat treptat restul de margarina si am framantat 25-30 de minute, apoi l-am lasat la dospit o ora. UMPLUTURA: am batut albusurile spuma cu un praf de sares si zaharul, am adaugat nuca, vanilia, coaja de lamaie, coaja de portocala si romul. Am taiat rahatul feliute. Am impartit aluatul in patru Am tapetat tava de aragaz cu hartie, am intins prima foaie si am uns-o cu gem (un borcan de 400 g). Am intins a doua foaie, am turnat umplutura de nuca. Am intins a treia foaie, am uns-o cu restul de gem, am asezat rahatul, am stropit cu zeama de la jumatate de lamaie si am presarat nuca. Am intins ultima foaie si am apasat usor marginile. Am uns prajitura cu un ou batut cu o lingura de smantana. Am presarat nuca macinata si am dat-o la cuptor pentru 50 de minute (verificati cu scobitoarea). Am lasat-o la racit 15 minute si am taiat marginile.


Pofta buna! Reteta Prajitura festiva cu trei umpluturi a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro Alte retete de cozonac gasiti aici: Cozonacei mici, mici, Rotocol polonez, Cozonaci Babani

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Tarta cu branza si mac
Bucataras.RO

Tarta cu branza si mac

Va plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....

Tarta cu branza si mac
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola