Am fiert laptele cu zaharul, am lasat putin la rece ai am dizolvat drojdia am cernut faina, am adaugat galbenusurile si sarea. Am incorporat drojdia,
Am fiert laptele cu zaharul, am lasat putin la rece ai am dizolvat drojdia am cernut faina, am adaugat galbenusurile si sarea. Am incorporat drojdia, 50 g margarina, vanilia, coaja de lamaieam adaugat treptat restul de margarina si am framantat 25-30 de minute, apoi l-am lasat la dospit o ora. UMPLUTURA: am batut albusurile spuma cu un praf de sares si zaharul, am adaugat nuca, vanilia, coaja de lamaie, coaja de portocala si romul. Am taiat rahatul feliute. Am impartit aluatul in patru Am tapetat tava de aragaz cu hartie, am intins prima foaie si am uns-o cu gem (un borcan de 400 g). Am intins a doua foaie, am turnat umplutura de nuca. Am intins a treia foaie, am uns-o cu restul de gem, am asezat rahatul, am stropit cu zeama de la jumatate de lamaie si am presarat nuca. Am intins ultima foaie si am apasat usor marginile. Am uns prajitura cu un ou batut cu o lingura de smantana. Am presarat nuca macinata si am dat-o la cuptor pentru 50 de minute (verificati cu scobitoarea). Am lasat-o la racit 15 minute si am taiat marginile.
Pofta buna! Reteta Prajitura festiva cu trei umpluturi a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro Alte retete de cozonac gasiti aici: Cozonacei mici, mici, Rotocol polonez, Cozonaci Babani
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeVa plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....
Tarta cu branza si macOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii