Gogosi

Reteta Gogosi carnaval

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite"
 
1. Aluatul
Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva.
Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie.
F

ingrediente

Aluat:
   420 g faina
   20 g drojdie proaspata
   70 g zahar
   1 vf cutit sare
   80 g unt bucatele
   2 oua si 2 galbenusuri
   vanilie
Crema de vanilie:
   2 galbenusuri
   2 lg pline de zahar
   25 g faina
   250 ml lapte
Crema de cacao:
   1 ou
   3 lg zahar
   1 lg cacao
   25 g faina
   250 ml lapte

mod de preparare

1. Aluatul


Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta si amestecam pana se dizolva.


Cernem 60 g faina si turnam in mijloc amestecul de apa si drojdie.


Framantam putin, formam o sfera, crestam la suprafata in forma de X si scufundam intr-un bol cu apa calduta; lasam sa creasca.


Cernem 360 g faina, adaugam in centru 70 g zahar, 1 vf. de cutit de sare, vanilia, 80 g unt cubulete, 2 oua si 2 galbenusuri.


Framantam bine.


Adaugam amestecul cu drojdie zvantat bine si framantam pana obtinem un aluat moale, care nu se lipeste.


Formam o sfera si lasam la crescut, acoperit, (intr-un castron in care am pres arat faina), pana isi dubleaza volumul.


Framantam putin, formam un sul, ajutandu-ne cu faina daca e nevoie si taiem bucati de 50-60 g fiecare. Formam sfere si le lasam la crescut pe un prosop presarat cu faina, acoperite cu alt prosop umed, pentru jumatate de ora.


Prajim pe ambele parti in ulei suficient sau le coacem in cuptor.


Sunt foarte fine, se topesc in gura!


Se pot umple cu crema sau gem. Eu le-am umplut cu crema de vanilie.





2. Crema de vanilie


Am frecat galbenusurile cu zaharul, am adaugat faina si am diluat cu lapte.


Am pus pe foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu.


3. Crema de cacao


Se bate bine oul cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaua, diluam cu lapte si se pune pe foc mic pana se ingroasa; amestecam sa nu se prinda.





Crema am pus-o dupa ce le-am copt/prajit.


Am folosit un posh cu varf pentru umplut, e mai lung decat cele obisnuite.
Pofta buna!


Reteta Gogosi carnaval a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro





Alte retete de gogosi: Gogosi Marbella
Incearca si Coltunasi cu nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi carnaval" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.