Se dizolva drojdia in apa calduta (1 cana). Se adauga, zaharul, uleiul, vanilia, coaja rasa, sarea si faina. Se adauga faina si se amesteca pana aluat
Se dizolva drojdia in apa calduta (1 cana).
Se adauga, zaharul, uleiul, vanilia, coaja rasa, sarea si faina.
Se adauga faina si se amesteca pana aluatul este gata (nu se mai lipeste de mana si este pufos la pipait).
Se formeaza o bila din aluat si se pune in mijlocul vasului.
Cand aluatul este gata, se acopera si se pune la cald pana isi dubleaza volumul si este pufos.
Se intinde foaie si se taie gogosile.
Se prajesc in tuci in putin ulei (1 pahar).
Pofta buna!
Reteta Gogosi de post a fost propusa de mika1802 pe forum culinar.ro
Alte retete de gogosi gasiti aici:
Gogosi cu nectarine
Gogosi din aluat pripit ,
Gogosi traista la cuptor
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptorAfara-i frig...... dar in casa e cald si bine, mai ales cand te imbie mirosul unei placinte extrem de gustoase.... ... va...
Placinta turceasca cu branza si spanacOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii