Inghetata asortata-banane si petale de trandafiri

Deserturi racoritoare de vara

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
1220 minute
Complexitate
medie
Inghetata asortata-banane si petale de trandafiri

Ingrediente

  • 1 kg banane
  • 3 linguri petale de trandafiri culese in primavara si puse la borcan cu zahar si sare de lamaie
  • 1 l lapte dulce fiert si racit
  • 800 gr smantana
  • 5 galbenusuri
  • 400 gr zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura whiskey
  • 250 gr branza mascarpone

Mod de preparare

Se pune laptele impreuna cu smantana, jumatate din zahar la bain marie si se amesteca cu o paleta pana se omogenizeaza compozitia. Se adauga galbenusurile batute spuma cu cealalta jumatate cantitate de zahar si se continua omogenizarea pana se face o spuma deasupra. Nu trebuie sa ajunga la fierbere, altfel se va taia, apoi se lasa sa se racoreasca.

Intre timp se curata bananele de coaja. Se rup in bucati si se paseaza foarte bine, se adauga crema mascarpone, petalele de trandafiri, esenta, 1 lingura whiskey si se omogenizeaza, apoi se toarna crema de oua si se amesteca cu paleta usor.

Se pune vasul la congelator pentru circa doua ore, dupa care se scoate si se mai amesteca, se mai procedeaza la fel macar de vreo 3 ori.

Se serveste la inghetarea completa cu sirop de la petalele de trandafiri.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Supa crema de legume si  linte
4
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
5
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Parteneri
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Bucataras.RO

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!