Am pus pe foc mic glucoza (vezi poza 2) (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, ate
Am pus pe foc mic glucoza (vezi poza 2) (in care am pus un pic de esenta de vanilie) pina ce s-a topit si a devenit lichida, deci nu mai e groasa, atentie ca nu trebuie sa fiarba.
Am pus in ea la dizolvat gelatina care se hidratase intre timp, aici gelatina ar trebui pusa in cei 30 de ml de apa si varsat apoi totul peste glucoza. Eu n-am facut asa si am facut rau pentru ca apoi a trebuit sa adaug citeva linguri de apa.
Se face apoi o gaura in zaharul praf si se varsa acest sirop (vezi poza 4).
Eu operatia am facut-o cu robotul, daca e prea uscat cum mi s-a intimplat mie se adauga 2 linguri de apa daca e prea moale se adauga putin zahar, putin cite putin se fac aceste mici "ajustari".
Trebuie sa se obtina o pasta (vezi poza 5).
In cazul de fata mie partea cea mai mare imi trebuia albastra asa ca am pus apoi colorantul peste restul de pasta si l-am repus in mixer.
Vreau sa spun ca eu prefer sa folosesc pentru coloratul pastei de zahar colorantii praf sau pasta (vezi poza 6), au in primul rind colori mai accentuate ca cei lichizi si in plus de asta nu mai trebuie umblat la cantitatea de zahar pentru ca daca adaugati coloranti lichizi trebuie sa mariti si cantitatea de zahar, dar sunt greu de gasit si aici asa ca fiecare poate sa faca cu ce poate si gaseste.
Pofta buna!
Reteta Pasta de zahar a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum www.culinar.ro
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciMâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaAstazi va servesc cu un tort minunat cu capsuni! Ce poate fi mai bun in acest sezon? Este un tort simplu, cu o crema de...
Desert tort cu iaurt si capsuniSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii