Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Biscuiti Coaja de copac

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 1h:40m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 12-12-2017
Adaugă în cartea de bucate
Biscuiţii coajă de copac erau prefaraţii noştri în copilărie. Ne plăcea tuturor să le ronţăim mai ales de sărbătorile de iarnă, după ce ne saturam de prăjiturile cu cremă.

ingrediente

12 portii

   250 g unt sau margarină 72% grăsime
   1 ou + 1 ou pentru uns
   4 linguri zahăr
   1 plic zahăr vanilat
   1 linguriţă sare
   1 plic praf de copt
   Coajă de lămâie
   Coajă de portocală ţinută în zahăr la borcan
   1 pahar cu borş
   Făină cât cuprinde
   Alune de pădure şi nuci măcinate pentru decor

mod de preparare

Se dă la răzătoarea mare untul sau margarina rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se adaugă borşul şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat moale, pufos, dar bun de întins.
Se dă la rece o jumătate de oră.
Se presară făină pe masa de lucru şi se împarte aluatul în două bucăţi. Cât se lucrează primul aluat, celălalt se dă la frigider.
Se întinde primul aluat într-o foaie grosuţă. Se unge cu ou, se presară alune de pădure rumenite şi măcinate, nuci rumenite şi măcinate, puţin zahăr şi se taie în fâşii.
Fâşiile din aluat se aşază (să rămână o distanţă de un deget între ele) pe formele de tablă unse cu grăsime sau pe suport de carton învelit în hârtie de copt.
Se coc la foc mediu până se fac aurii.
Se prepară la fel şi celălalt aluat.
Se păstrează în cutii metalice pentru prăjituri.

Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/biscuiti-coaja-de-copac.html

Incearca si Fursecuri cu musli
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Coaja de copac" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite