Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Cupcakes decorate cu buttercream

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 25m 
Andreea Giurgea postat de
Postat pe: 24-02-2019
Adaugă în cartea de bucate
Iata prima mea reteta pe care o introduc pe acest site. Ma tineam demult sa fac aceste briose decorate in stil american, si in sfarsit le-am facut!

ingrediente

12 portii

Pentru briose:
   Am folosit mixul pentru briose cu vanilie de la Dr. Oetker la care se mai adauga 75ml de lapte si 125ml de ulei
Pentru buttercream:
   200g unt nesarat la temperatura camerei
   360g zahar pudra
   1 lingurita esenta de vanilie
   un praf de sare
   2 linguri de frisca lichida
   Ustensile
   tava de briose
   o spatula pentru buttercream
   punga pentru ornat
   varfuri pentru ornat (alegerea voastra
   eu am folosit unul in forma de floare)
   decoratiuni
   colorant alimentar

mod de preparare

Se pregatesc mai intai briosele. Se amesteca mixul de briose cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu o lingura.

Mixul format se imparte in cele 12 forme de briose cu ajutorul unei linguri si a unei lingurite, pentru usurinta. Aveti grija sa impartiti egal cantitatea, pe cat posibil. Eu prefer sa pun mai putin, si ce ramane sa completez unde este nevoie. Am folosit o tava de briose in care am pus formele.

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade si se lasa briosele pentru 20-25 de minute. Se verifica daca acestea trec testul scobitorii!

Dupa ce sunt gata, se scot si se lasa la racit complet.

In timp ce briosele sunt la cuptor, va puteti apuca de buttercream:

Untul la temperatura camerei (solid, dar putin inmuiat) se bate cu mixerul timp de 5 minute la viteza medie. Incepeti cu viteza mica, iar dupa viteza medie. Se bate pana cand acesta isi mareste volumul, devine cremos ai mai albicios la culoare.

Dupa ce untul are consistenta asemanatoare unei spume, se adauga zaharul pudra cernut in prealabil. Se mixeaza pe treapta mica timp de cateva minute pana cand se inglobeaza bine cu untul. Se adauga esenta de vanilie si cele 2 linguri de frisca lichida si se mixeaza la viteza medie.

Se imparte compozitia in mai multe castroane in functie de culorile pe care vreti sa le faceti si se coloreaza cu ajutorul colorantului alimentar. Amestecati bine!

Se introduce compozitia in punga de decorat in care s-a fixat varful si se decoreaza dupa preferinte briosele. Si gata! Sa aveti pofta!
Incearca si Pesmeciori cu miere
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes decorate cu buttercream" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.