Prajituri

Arlechin

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o adincitura in faina, se pune

ingrediente

   Alautul: 600 gr. faina
   250 gr. unt
   3 galbenusuri
   250 gr. zahar pudra
   1 lingura smintina
   1 plic praf de copt
   1 virf cutit sare
   umplutura: 3 albusuri
   7 linguri gem de caise mai tare
   3 linguri zahar tos
   coaja rasa si zeama de la 1/2 lamiie
   zahar vanilat sau serber de cacao

mod de preparare

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Peste faina se pune untul taiat bucatele si se presara sarea. Se face o adincitura in faina, se pune zaharul, galbenusurile si smintina si se framinta bine. Coca rezultata se da la rece 30 de minute. Se imparte in patru parti egale, se intind patru foi dreptunghiulare si se coc pe rind pe dosul tavii, presarata in prelabil cu faina. Foile se coc in cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute. In timp ce se racesc foile, albusurile se bat bine cu telul. Se adauga apoi zaharul, gemul si coaja de lamiie si se bat in continuare pina se obtine o spuma tare. Se ung trei foi cu aceasta umplutura si se suprapun. Ultima foaie se presara cu zahar vanilat sau se glaseaza cu serbet de cacao incalzit si amestecat cu putin unt. Dupa ce se intareste glazura, prajitura se paie patrate. Se poate pastra 4-5 zile.
Incearca si Prajitura cu crema de ness
Daca ti-a placut reteta noastra "Arlechin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite