Baclava cu nuca macinata

Baclava cu nuca macinata este un desert turcesc, ce devine tot mai popular si la noi. Ingredientele pentru aluat se amesteca cu mana, si se framanta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Baclava cu nuca macinata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 2 oua intregi
  • 250 ml lapte
  • 250 ml ulei
  • 1 pachet praf de copt stins cu zeama de la jumatate de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • aproximativ 500 gr
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 1 litru apa
  • 500gr zahar
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 250 gr nuca macinata
  • putin zahar
  • un pachet margarina

Mod de preparare

Baclava cu nuca macinata este un desert turcesc, ce devine tot mai popular si la noi.

Ingredientele pentru aluat se amesteca cu mana, si se framanta. Aluatul trebuie sa fie moale ca si lobul urechii, asa vom stii ca e suficienta faina.Cine are timp il poate lasa la rece in frigider cam jumatate de ora, daca nu, se poate lucra si asa cu el.
Se imparte in 16 bucati egale. Fiecare parte se subtiaza cu sucitorul si se pune pe o parte a aluatului nuca + zaharul, apoi se ruleaza cu mana incet incet. Se aseaza in tava, nu e nevoie sa o ungem. Se procedeaza asa cu toate bucatelele de aluat.
Se taie cu cutitul in tava rulourile obtinute, si se toarna pachetul de margarina topit, fierbinte.
Se coace la foc mare aproximativ 10, 15 minute ca mai apoi la foc potrivit, intoarcem tava ori de cate ori consideram ca e nevoie.

 

Cand e gata coapta se acopera cu siropul de apa + zahar facut si racit in prealabil.
E foarte important ca aluatul sa fie fierbinte si siropul rece, sau invers, aluatul rece si siropul fierbinte.
POFTA BUNA!


Baclava cu nuca macinata se serveste a doua zi, dupa ce siropul a intrat bine in aluat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ceafa de porc gatita la cuptor
Bucataras.RO

Ceafa de porc gatita la cuptor

Nu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...

Ceafa de porc gatita la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise