Briose cu cappuccino este o reteta simpla de briose aromate. Briosele cu cappucinno sunt perfecte pentru o gustare dulce.
Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, praful de cappuccino,cacaoa si sarea.
Intr-un alt bol se mixeaza untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min. Se adauga ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana se obtine o compozitie omogena.
Se adauga peste compozitia de unt ingredientele solide si se mixeaza in continuare, pana la omogenizare.
Se adaugam apoi laptele incet, mixand din nou pana la omogenizare.
Se pune compozitia in tava pentru briose tapetata cu hartiute. Se umple doar 3/4 din hartiuta de briose, pentru ca vor creste. Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.
Frostingul este recomandat sa se faca de seara, iar dimineata se mixeaza 1-2 minute cu mixerul,
Se topeste la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati. Se adauga plicul de cappuccino,se lasa sa se raceasca si se pune la frigider peste noapte (sau minim 5-6 ore).
Se pune compozitia in posh si se orneaza briosele dupa ce s-au racit.
Cele 2 functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
- tehnologia cu încălzire 3D datorita careia căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
- cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore datorita caruia eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
Briosele cu cappuccino se servesc dupa ce s-au racit.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSurse: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-30906.html;...
Prajitura BoemaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii