Briose cu cappuccino

Briose cu cappuccino este o reteta simpla de briose aromate. Briosele cu cappucinno sunt perfecte pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose cu cappuccino

Ingrediente

  • - 200 g zahar
  • - 115 g unt
  • - 2 oua
  • - 2 lgt extract de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie/1 plic
  • - zahar vanilat)
  • - 2 lgt praf de copt
  • - 1 varf de lgt de sare
  • - 180 g faina
  • - 85 ml lapte
  • - 2 plicuri de cappuccino
  • - 1 lgt rasa de cacao
  •  
  • Pentru frosting:
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 300 g ciocolata cu capuccino
  • - 1 plic capuccino

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, praful de cappuccino,cacaoa si sarea.
Intr-un alt bol se mixeaza untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min. Se adauga ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana se obtine o compozitie omogena.
Se adauga peste compozitia de unt ingredientele solide si se mixeaza in continuare, pana la omogenizare.
Se adaugam apoi laptele incet, mixand din nou pana la omogenizare.
Se pune compozitia in tava pentru briose tapetata cu hartiute. Se umple doar 3/4 din hartiuta de briose, pentru ca vor creste. Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.

Frostingul este recomandat sa se faca de seara, iar dimineata se mixeaza 1-2 minute cu mixerul,
Se topeste la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati. Se adauga plicul de cappuccino,se lasa sa se raceasca si se pune la frigider peste noapte (sau minim 5-6 ore).
Se pune compozitia in posh si se orneaza briosele dupa ce s-au racit.

Cele 2 functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
- tehnologia cu încălzire 3D datorita careia căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
- cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore datorita caruia eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Briosele cu cappuccino se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Prajitura Boema
Bucataras.RO

Prajitura Boema

Surse: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-30906.html;...

Prajitura Boema
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise