Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cascaval si cartofi umplute cu sunca sunt necesare urmatoarele ingrediente: cascaval, fulgi de cartofi, faina, cascaval, ou, drojdie, lapte, smantana, zahar, ulei, sunca, mustar, ketchup, ceapa, unt.
Laptele se incalzeste foarte putin, se amesteca cu smantana, drojdia, putin zahar si se lasa sa dospeasca. Intr-un alt vas se amesteca faina, fulgii de cartofi, sarea, ~ 60 g cascaval ras (restul se va pune pe deasupra).
Dupa ce drojdia a inceput sa dospeasca, i se adauga ouale batute spuma si uleiul.
Continutul celor doua vase se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte pana ce se pregateste umplutura.
Ingredientele pentru umplutura se pun in mixer si se mixeaza foarte bine.
Se ung cu unt formele de briose, se pune umplutura pana la jumatate, pe deasupra, cu o lingurita se pune umplutura de sunca si se acopera cu o alta parte de aluat. Pe deasupra se presara cascaval ras si se mai lasa la dospit ~ 10 minute.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se pun formele la copt: 5 minute la 200 de grade, apoi, se coboara temperatura la 150 de grade si se mai lasa 15 minute.
Umplutura se poate mixa pana ce devine pasta dar poate sa ramana si doar maruntita.
Pot fi servite dupa ce s-au scos din tava.
Alte retete recomandate:
Briose cu cascaval (din aluat de foi)
Briose cu cocos prajit
Briose cu visine si mac
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaSalata cu aveti prin frigider :)) asta am avut asta am gatit!si e atat de buna...yummy Sosul de maioneza imi ramasese...
Salata de cartofi cu conopida si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii