Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu lamaie si iaurt sunt necesare urmatoarele ingrediente: iaurt, unt, zahar, oua, faina, bicarbonat, praf de copt, zeama si coaja de lamaie.
Cuptorul se incalzeste la 175 de grade. Formele de briose se ung cu unt sau se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si, apoi, se adauga, pe rand, ouale (intregi!).
Intr-un alt vas se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Amestecul de faina se adauga, alternativ cu iaurtul, in pasta de unt (se incepe si se termina cu faina!).
Se pune, apoi, si coaja si zeama de lamaie.
Aluatul se pune in forme (doar pana la ¾ din nivelul formei) si se coace 10-12 minute.
Putem adauga in aluat 1,5 cana cu alune sau migdale si / sau 2 cani cu mac ceea ce le face si mai deosebite.
Pot fi servite dupa ce s-au racit.
Alte retete recomandate:
Briose cu mac umplute cu budinca
Briose cu caise
Briose cu bere
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCand au trecut habar nu am, dar ne-am trezit cu ditamai flacaul...La multi ani, Cristian ! Sa-ti fie viata presarata cu...
Desert tort Leone 22Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii